Mower won't cut while moving

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 years ago
  • Solved
  • (Edited)
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members. The community moderator provided the following reason for archiving: duplicate

Love my 1 year old ego mower, but today I have a problem that needs fixing...

While cutting a flat yard that was neither high nor wet the mower suddenly stopped. I assumed it was the battery even though it had just been charged and I had only been cutting for 15 minutes. I tried to restart and it restarted fine. Then, as soon as I began moving forward the mower died again.  Several more tries with same result.  Sounds fine and blade turns on restart but as soon as the mower hits grass it stops.

I took the battery back to the charger. The indicator shows full charge, not defective or any other bad indicators.  

Any help is appreciated...
Photo of David

David

  • 102 Points 100 badge 2x thumb

Posted 4 years ago

  • 1
Photo of Blue Angel

Blue Angel, Champion

  • 178,374 Points 100k badge 2x thumb
Official Response
This sounds like a case where you'll need to talk to Ego Customer Service:
Photo of Denise C

Denise C

  • 6,334 Points 5k badge 2x thumb
Official Response
Hello David! Thank you for your post and we are sorry to hear that your mower shuts off as you described. As member David described, it could be the issue with your handle clamps not securely fastened, which is a safety feature that is designed to shut down the mower if they are not secure. If you have already tried this, please either send an email to support@egopowerplus.com with your contact number so that one of our EGO specialists can get back to you; -or- give us a call back at 855-346-5656 today so we can troubleshoot further.