Only getting 15 minutes of use time out of lawn mower. Is this normal

  • 2
  • Problem
  • Updated 4 years ago
  • In Progress
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members. The community moderator provided the following reason for archiving: duplicate

Only getting about 15 minutes on a fully charged battery
Photo of matt hildebrand

matt hildebrand

  • 80 Points 75 badge 2x thumb

Posted 4 years ago

  • 2
Photo of Blue Angel

Blue Angel, Champion

  • 179,468 Points 100k badge 2x thumb
That would only be normal if your grass is abnormally long or thick. Is the grass overgrown?
Photo of Ken

Ken, Champion

  • 73,400 Points 50k badge 2x thumb
No, it isn't. With the 4 Ah battery you should be getting closer to 45 minutes of runtime. I'd contact EGO and see about exchanging it under warranty.
Photo of Denise C

Denise C

  • 6,334 Points 5k badge 2x thumb
Hi Matt! Thank you for your post and we are sorry to hear that you are not getting the expected run time of your battery. 15 minutes is not normal with a 4.0 battery so we'd like to troubleshoot a little more with you over the phone. I do not see that you have registered your account online so if you could either send an email to support@egopowerplus.com with your contact number so that one of our EGO specialists can get back to you; -or- give us a call back at 855-346-5656 today we can troubleshoot further with you.

This conversation is no longer open for comments or replies.