Intermittent problem with self-propelled drive

  • 6
  • Problem
  • Updated 1 year ago
  • Solved
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members. The community moderator provided the following reason for archiving: Duplicate

Every once in a while, when I press the lever to start the mower going forward, it will just set there. When this happens, most of the time if I release the lever and press it again it will work fine. Sometimes, If I just wait and don’t release the lever, the mower will finally take off after 10 or 15 seconds. A couple of times I’ve had to move the speed control lever up and back and then it will take off. 99% of the time it works fine. The previous 2 times I mowed my yard it worked perfect. Then when I mowed today it acted up twice.  I’m just curious if anyone else has experienced this issue. I could live with this if it didn’t get any worse but I’m still within my 90-day window for returning it to Home Depot and feel like I probably better exchange it even though that is a hassle. At the same time I purchased this mower, I bought a 2nd EGO 21SP mower to use at my son’s house and it does not have this issue.
Photo of Jim McD

Jim McD

  • 664 Points 500 badge 2x thumb

Posted 1 year ago

  • 6
Photo of Amber F.

Amber F., Official EGO Rep

  • 66,860 Points 50k badge 2x thumb
Official Response
Hi Jim! A second or two delay is the result of a safety mechanism designed to prevent excessive straining of the motor at the first moment of operation. However, what you've described seems like a different story. Please give us a call and we can figure this out together: 1-855-346-5656.